Hypotheek afsluiten

 

Zodra een geldverstrekker het finaal akkoord voor een (nieuwe) hypotheek heeft gegeven, dient een hypotheekakte te worden opgesteld. Ons kantoor stelt graag voor u een hypotheekakte op. Van belang is of het gaat om een extra (2e, 3e of hogere) hypotheek of dat het om een oversluiting/herfinanciering gaat. In dat laatste geval dient de huidige hypotheek te worden afgelost/doorgehaald bij het kadaster.
De notaris dient daarvoor een aflosnota op te vragen bij de bestaande hypotheekverstrekker, die aan dient te geven welk bedrag dient te worden voldaan ter aflossing van de oude (bestaande) lening.

Zodra die gegevens binnen zijn kan een afspraak worden gemaakt om de akte te passeren. Via de notaris loopt het geldverkeer in verband met de aflossing van de eventuele bestaande lening en betaling van kosten die verband houden met het afsluiten van de hypotheek (bemiddelingskosten tussenpersoon, taxatienota e.d.).
Wij zorgen ook voor inschrijving van de nieuwe hypotheekakte bij het kadaster, doorhaling van een eventuele oude hypotheek en toezending van stukken aan de nieuwe hypotheekverstrekker.

Indien u nog vragen heeft over deze zaken willen wij u graag nader inlichten daarover.

Download het PDF bestand Lage prijs

WONING
KOPEN

Wil je meer informatie weten? Klik hier!

Ga naar de inhoud